coneixements de l'animador

Icona iDevice Coneixements previs

Els animadors donen vida als seus dibuixos, creant la il·lusió d'un moviment continu. En base a n'aquest principi, l'animador ha de conèixer i dominar diferents àrees del treball que incideixen en el cinema d'animació.

  • Ha de conèixer el llenguatge audiovisual; és a dir, els elements de l'expressivitat audiovisual. El procés de l'animació suposa més que un bon dibuix. Els animadors han de tenir coneixements dels elements de l'escritura de guions, així com els tipus d'enquadraments, angulacions, perspectives, composicions de plans, muntatge audiovisual, etc...
  • Han de conèixer la naturalesa del moviment: l'artista ha d'apreciar els detalls característic del moviment humà, dels animals, de les màquines i de la naturalesa, per poder captar-lo en els seus dibuixos.
  • Ha de saber dibuixar i tenir la intuició dels dibuixants de caricatures per obtenir la màxima expressivitat dels seus personatges. Dibuixar bé és la clau pel seu èxit. Això inclou saber dramatitzar i caricaturitzar totes les manifestaciona vitals del personatge. El valor del treball dels animadors està determinat per la capacitat dels seus personatges per despertar emocions.