1.1 De la imatge única a la imatge múltiple

Icona iDevice De la imatge única a la imatge múltiple

Des dels inicis de la història, l'home ha volgut reproduir imatges amb dibuixos, pintures, gravats, i segons avancen les tecnologies, fotografia, cinema i tot el que anomenem cultura audiovisual. Intentant que aquestes imatges s'assemblessin al màxim possible a la realitat

 

 

A partir del S XV s'aconsegueix la multiplicació d'imatges idèntiques amb l'arribada de la imprenta i les tècniques de gravat, democratitzant l'ús de les imatges. Gràcies a les tecnologies s'aconsegueix que tot el món pugui accedir a l'ús de les imatges.

 

 

Al SXIX, amb l'arribada de la societat Industrial, els conceptes d'espai i de temps canvien completament amb la invenció de la locomotora. Aquesta percepció i l'objectivitat que suposa la fotografia provovaran també una evolució en l'art, amb l'aparició de les avantguardes.

Per una part, la fotografia i el cinema, registraran les imatges de la manera més realista coneguda fins ara i, per l'altre, les arts plàstiques les intentaran captar incorporant les sensacions, l'expressió, el moviment i la imaginació.

 

 

 

 

GUERRA CIVIL ESPANYOLA AMB CINEMA